Alternatív módszerek


Itt biztonságosan használhatod a Bankkártyádat!
Ne engedd elveszni az Adód 1%-át!
Számodra csak egy gesztus, másoknak létfontosságú lehet!

Az adószámunk:  18727865-1-07  

Program az elszegényedés megállítása céljából, alternatív módszerekkel, szemléletformálással.

 

YouTube-videoklip

A Gospel Worker 2014 Keresztény Alapítvány szociális munkát végez. A keresztény elnevezés arra utal, hogy hittel, szeretettel , türelemmel kell szolgálni az embereket, ahogy Jézus tette.  Egyházi szervezetektől függetlenek vagyunk, és azok is maradunk.

Magyarországon, Székesfehérváron kezdtük el a szociális munkát, de nem sokkal később a megye több pontján is segítettünk. 2016-ban támogattuk a Székesfehérvári Krízis központot (hajléktalan szálló), a Női szállót, a Családok átmeneti szállását. Székesfehérvári hajléktalanoknak vittünk élelmiszert.


 Kisbéren segítettünk hátrányos helyzetű családokat.


Támogattunk sérült emberek táborát, nyári Biblia tábort.
Több mint 40 családnak biztosítottunk rendszeresen élelmiszert.


Részt vettünk a HETI BETEVŐ élelmiszer osztásain, alkalmanként 180-250 adag pékáruval segítjük a rászorulókat.

Szerződést kötöttünk a BIKE MAFFIA EGYESÜLET-tel, így a Székesfehérvári szervezetük, a FEHÉRVÁR BIKE MAFFIA segít eljuttatni az élelmiszert a hátrányos helyzetű családoknak.


4 Székesfehérvári pékség segítette  a rászorulók támogatásában. 10 önkéntes segítette a munkánkat. A Székesfehérvári Önkormányzat biztosít egy rendkívül kedvező bérleti díjért egy  helyiséget.


2016 december 31-ig  6 136 000 Ft értékben vettünk át és osztottunk szét élelmiszert.

2017-ben 3 725 000 Ft értékben vettünk át adományokat.A 2017-2018-as évben szeretnénk jobb eszközökkel és új módszerekkel harcolni a szegénység ellen.

A célunk a szegénység növekedésének a megakadályozása szemléletformálással és korszerű eszközökkel. A társadalom figyelmét  felhívjuk  azokra a potenciális veszélyforrásokra, amiknek következménye a mai bezárkózott, értékeket és célokat veszített társadalom, egy egyre szélesebb , öntudatát veszítő, álmokat kergető, elszegényedő réteggel. Mindezt olyan módon, hogy a program egy idő után önfinanszírozóvá válik, és társadalmi támogatottság növekedést generál. Ehhez szükséges a jelenlegi eszközöket fejleszteni, illetve új ódszereket alkalmazni.

Áruszállító furgon.

az alapítvány élelmiszer adományokat vesz át és oszt szét. Az önkéntesek a saját autóval segítettek elszállítani a bázisunkra az élelmiszer adományokat, de a törvény szerint személy autóval nem szabályos az élelmiszer adomány szállítás. Szükséges egy  élelmiszer szállításra alkalmas kisárú szállító, amivel szabályosan szállíthatjuk az élelmiszert. A tárgyi adományokat is könnyebben tudjuk egy furgonnal szállítani. Ezért szeretnénk vásárolni egy 3 személyes zárt furgont, hogy még hatékonyabban tudjuk végezni a munkánkat.

 

Ingyenes havi magazin.

1.) 1.   Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a szegénység elsősorban nem a pénz hiányából , hanem egy speciális gondolkodásmódból adódik. Elveszítik az emberek a helyes értékrendeket. Fontosabb lesz az irreális álmok, Tv műsorok és magazinok értékrendje, mint az öngondoskodás, a személyes felelősség, a család és a munka megbecsülése. Elveszítik az emberek azokat az alapvető értékrendeket, amik segítik a megőrizni a helyüket a társadalomban.  Fontos az információ átadása.

2.) 2. Szintén az elmúlt évek tapasztalata, hogy a társadalom szívesen támogat minden jó dolgot, de az elvégzett  munkánkról  a szükséges információ nehezen jut el az emberekhez. Megfelelő módszerekkel könnyen adományozásra lehet késztetni az embereket, így biztosítva az alapítvány folyamatos támogatottságát. 

3.) 3. A vállalkozók nagyon meggondolják, hogy mire költenek pénzt. Fontos a marketing, kénytelenek reklámozni, és csak megfontolt esetben adományoznak. 

Ezt a 3 pontot figyelembe véve született meg egy ingyenes életmód magazin gondolata. Olyan cikkek publikálásával, amik segítik az embereket az alapvető társadalmi értékek újra felfedezésében. Lelki békesség, egészséges életmód, táplálkozási tanácsok, szabadidő, pénzügyi tanácsok a család működtetéséhez, gyermeknevelés….mindezt olyan formában, hogy ingyen megkapják a  városlakók egy 8-12 oldalas színes magazinban. Nem csak a hátrányos helyzetű családok olvassák a magazint, hanem azok a potenciális adományozók is, akik szívesen támogatnak jó dolgokat. Így használjuk ki a társadalomban rejlő készleteket egy jó cél érdekében. Adományozókat, önkénteseket találunk és vonunk be a munkába. Ezzel is erősítve az alapítvány munkáját.


Mindezt pedig úgy finanszírozva, hogy a vállalkozóknak pénzadományért cserébe logó elhelyezését biztosítjuk,  ami állja a kiadvány nyomda költségét. A piaci ár alatt tudunk hirdetési lehetőséget biztosítani, mert a cél nem a profit, hanem a nyomdaköltség fedezése. A vállalkozó a fizetett logó elhelyezésével a magazinban nem hirdetést számol el kiadásként, hanem az alapítványt támogatja, amit mi a logó elhelyezésével köszönünk meg, ami sokkal kedvezőbb számára az adózás szempontjából.

Így egy több tíz ezer példányszámos ingyenes magazinnal folyamatosan formáljuk a lakosságot, biztosítjuk a támogatottságot és a logók bevételeivel,  hirdetésekkel fedezzük a nyomda költséget. Az első hónapok még nem termelnek annyi hasznot, adományt, ami biztosítja a folyamatos megjelenés nyomda költségeit, ezért ehhez kérünk segítséget.

 

Video stúdió.

A közösségi média, facebook, youtube abban az irányba fejődik, hogy az emberek nem szöveges formában, hanem videók segítségével osztják meg gondolataikat, élményeiket. Ezt a jelentős közösséget szeretnénk megszólítani az alapítvány munkáját bemutató videók , interjúk készítésével. Így elérve az ifjúságot, a zárkózott embereket, a számítógép előtt élő, a társadalom  egyéként szinte elérhetetlen rétegeit.

Az alapítvány telephelye alkalmas a stúdió szerepére, megfelelő videokamera, világítás és hangtechnika segítségével el tudjuk készíteni a videókat.

 


Tervezett költségvetés:

Használt kishaszonjármű.: 450 000 Ft.

Autó átíratás, adminisztráció kb: 70 000 Ft.

Egy éves üzemanyag költség: havi 30 000 Ft. x 12 hónnap= 360 000 Ft.

 

4K képminőségű videokamera: 270 000 Ft.

Hangtechnika: 100 000 Ft.

világítás szett: 80 000 Ft.


Ingyenes magazin , A 4 formátum, 12 oldal, 10 000 pl. : 280 000 Ft / hó.

Számításaink szerint 6 hónap kell a teljes önfenntartáshoz: 280 000 Ft x 6=1 680 000 Ft.

 

Kérem, támogassák a munkánkat, hogy minél több nagyvárosban segítsük az embereket felismerni azokat az értékeket, amik megakadályozzák, hogy a társadalom szélére kerüljenek.


Kérdésed van?

gospelworker2014@gmail.com

Nagy Attila
06 70/322-86-17


 

100 Ft. a kalapba...
Támogasd a munkánkat!


Ezt megteheted átutalással.

UniCredit Bank.
10918001-
00000073-
33950013


Ne feledd, akár
egy jelképes
összeg,
100 Ft
is
nagyon
nagy
segítség
lehet.

Comments